Een AI-revolutie in de chaotische e-mail inbox van Michel

In een industrie die bekend staat om zijn traditionele aanpak, breekt Gruppo Corso, geleid door Michel Kaatee, alle regels. Met vijf werknemers en een jaaromzet van vijf miljoen euro lijkt dit bedrijf misschien klein, maar hun ambities zijn dat allerminst. Door een ongebruikelijke combinatie van humor, ondernemerschap en cutting-edge AI-technologie, belooft dit team de winkel- en etalage-inrichtingssector op zijn kop te zetten. AI-specialist Rob Roode van KSF-jaarsponsor Pegamento speelt een cruciale rol in dit avontuur, waarbij hij niet alleen de technologie, maar ook de lachspieren op de proef stelt.

Gruppo Corso, een bedrijf dat zijn nederige oorsprong in een garagebox niet verloochent, is nu een powerhouse in de winkelinrichting. Michel Kaatee, charismatisch leider van het bedrijf, herinnert zich de vroege dagen met een glimlach: “In het begin zetten we gewoon wat spulletjes op Marktplaats. Vanuit de garagebox naar de koeienstal, en nu zitten we hier met 10.000 vierkante meter aan spullen.” En ja, het bedrijf had zo zijn aanvaringen met boze Marktplaatsklanten. Maar ondertussen zijn ze uitgegroeid tot een bedrijf met een magazijn zo groot als een klein dorp: “Onze klanten variëren van de winkel op de hoek tot de grote jongens met twintig filialen.”

Help! Ik verdrink!

Rob Roode, die de AI-integratie voor zijn rekening nam, voegt toe: “Toen Michel bij ons kwam, was zijn e-mailbehandeling een chaos. Alleen al de eerste mail die we van hem kregen… Die kwam om half twee in de nacht binnen. Onze missie was om orde in de chaos te scheppen, en tegelijkertijd Michels unieke stijl van communiceren te behouden.” De uitdaging was niet alleen het temmen van de e-mailchaos, maar ook het injecteren van Michels unieke persoonlijkheid in elke automatisch gegenereerde reactie. Dat is als het leren van een robot om grappen te maken. Met de hulp van AI werd er van reactief naar proactief gegaan.

Met de hulp van AI gaan we van reactief naar proactief.

Live Magazines - KSF Jaarcongres

Race tegen de klok

Eén van de meest opmerkelijke aspecten van Gruppo Corso's transformatie was de aanpak van Michels unieke communicatiestijl. Michel, bekend om zijn directheid en snelheid, had soms de neiging bot over te komen in zijn communicatie met klanten, vooral onder druk. "Je kent het wel, de hectiek van de dag. Ik wilde altijd snel zijn, efficiënt, maar dat kwam soms over als onvriendelijk", geeft Michel toe. "Het was een race tegen de klok. Je probeert honderden mails te beantwoorden, en voor je het weet, stuur je een antwoord dat meer 'kortaf' dan 'kort' is." Rob voegt hieraan toe: "Dit was precies waarom de AI-integratie zo cruciaal was. Het ging niet alleen om het verwerken van een grote hoeveelheid e-mails, maar ook om het temperen van Michel's neiging om te bot te reageren wanneer hij onder druk stond. Onze oplossing moest ervoor zorgen dat elke klant een doordachte, empathische respons kreeg, ongeacht de onderliggende druk." Dit heeft geleid tot een opmerkelijke verbetering in de klantrelaties en een meer consistente en vriendelijke communicatiestijl, zelfs tijdens de meest hectische dagen.Achtbaan

Rob vertelt over de eerste keer dat ze de AI gebruikten voor klantcommunicatie: "Een klant stuurde een klacht per e-mail en de AI genereerde een antwoord zo empathisch dat de klant terugbelde om zijn excuses aan te bieden. Dat was het moment waarop we wisten dat we iets speciaals hadden gecreëerd." De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Gruppo Corso. Klaar om te groeien, en niet alleen in omzet maar ook in marktbereik. Dankzij AI kan het bedrijf dat doen zonder het team te overbelasten.

 

De uitdaging was niet alleen het temmen van de e-mailchaos, maar ook het injecteren van Michels unieke persoonlijkheid in elke automatisch gegenereerde reactie.