Het KSF Jaarcongres: voor, door en met de sector

Op het scherm zien we een scene uit de NPO-dramaserie Oogappels. Een van de personages gaat door het lint over een contactmoment met de klantenservice van een zorgverzekeraar. “Eerst moest ik met een chatbot praten. Toen kreeg ik een keuzemenu met ZESTIEN keuzes. En uiteindelijk beloofden ze me terug te bellen met het antwoord op mijn vraag. Dat is nu VIER uur geleden!”

“Welkom in de wereld van het klantcontact”, merkt KSF-directeur Roel Masselink fijntjes op als het fragment is afgelopen. Hij stelt ons gerust: het gaat er lang niet overal zo aan toe. Meestal niet zelfs. Maar wat het fragment goed laat zien is het volgende: “Hoe je het ook wendt of keert: met klantbeleving kun je het verschil maken.” 

Masselinks welkomstwoord vormt de start van het KSF Jaarcongres 2022, in het Gooiland Hotel in Hilversum. De zaal is afgeladen vol. Aan het rumoer bij de inloop te horen, zit het met de onderlinge contacten wel goed. Maar hoe zit het met het klantcontact? Wat kunnen we eraan doen om dat te verbeteren en om van dat klantcontact te leren? Daar gaan we het vandaag over hebben. En dat is belangrijk voor alle organisaties. Want 96,6 procent van de KSF-leden zegt dat klantbeleving en klantcontact relevante en onderscheidende succesfactoren voor organisaties zijn. 

De Klantenservice Federatie probeert haar leden daarbij te helpen. “We moeten ervoor zorgen dat we een aantrekkelijke sector blijven voor werknemers, dat we op de hoogte zijn van wet- en regelgeving en ruimte creëren voor innovatieve technologieën”, besluit Masselink. “Dat doen we samen: voor, door en met elkaar. Dus laten we er een fantastische en inspirerende middag van maken.”

KSF-directeur Roel Masselink

KSF directeur Roel Masselink